Mai

Mai

Vi er kommet til mai måned, som er starten på ild energien. Det begynner forsiktig å blomstre ute, og blomster terapi har vært en viktig del av folkemedisinen gjennom tusener av år.

Det er så mye du kan gjøre med blomster for å invitere inn ritualer i livet ditt. Blomster har en naturlig oppløftende energi.  Alt er energi, og blomster vibrerer med høye frekvenser. Husk at du kan skape hele livet ditt til et ritual når du er tilstede i hver handling. 

Buddha skal i følge historien tatt en blomst i hånden og sittet stille med den gjennom en hel undervisning. Kun en av hans elever smilte, resten stor og ventet på hva han ville si. Men han ville med sin taushet vise sine elever at blomsten allerede var opplyst.

Når vi omgir oss med høy frekvens energi vil det også løfte oss.  Blomster holder plante-verdenens høyeste energi. Det er ikke bare de vakre formene og fargene som påvirker oss. Når vi ser på en blomst skjer det noe med oss. Vi speiler skjønnheten i vår egen sjel.

Her er 6 blomster ritualer til deg:

#1. Blomsterbuketter 

Ta med sommeren inn i stua eller på kontoret. Er det vinter, plukk med deg nakne greiner du setter i vaser, er det sommer, plukk grøftekanstblomster. De står der så vakre og venter på deg. Sett de tett sammen i vasen. Ha de foran deg på kontoret. Det minner om sommeren som venter på deg. Regn, sol eller gråvær, blomstene står der og lyser opp dagen. Kan du ikke være ute ta de med inn. Ha et levende bilde av sesongen inne. Om høsten tar du med greiner med fargerike blader. Om vinteren nakne greiner og om våren lar du greinene få spire inne hos deg. Det minner oss på at vi er en del av naturen og naturen er en del av oss.

 

#2. På kaken 

Blomster er den perfekte kakepynten. Gå ut, og plukk fioler eller stemorsblomster, dryss rosenblader over kaken. Et måltid skal være et fryd for både øyet og ganen. Bruk blomstene. Jeg spurte en god venn som er gartner og som alltid bruker naturens – det vi kaller ugress, hvilke blomster som kunne spises. Spør heller hvilke blomster som ikke kan spises svarte han. Noen få er giftige, men stemorsblomster, natt & dag, fioler og rosenblader er helt trygt å spise og perfekt på kaken. Er det vinter, kjøp økologiske roser og bruk bladene, roser er kanskje en av de mest magiske blomstene. Finner du noe du er i tvil om, søk på nettet og se om de er trygge å spise.

 

 

#3. I salaten 

Ringblomster, løvetann, Stemorsblomster, Gaukesyre er alle meget egnet i salaten. ikke bare ser det godt it, det er også masse næringsstoffet. Løvetannens nyeste blader smaker som ruccolasalat. Nyt, lek deg og høst av naturens overflod.

 


#4. I senga 

Blomstrende sengetøy gjør deg glad når du våkner. Designers Guild er min favoritt når det gjelder tekstiler. Omgi deg med blomster, det løfte deg. Blomster booster lykke-hormonene rett og slett.

#5. På veggen

Tapetser en blomstervegg. I feng shui ønsker vi balanse og harmoni. Skal du bruke tapeter eller mønstre begrens deg til en vegg. Effekten blir sterkere hvis du blander malte rolige flater med mønstret tapet.

 

#6. Blomster stoffer

Blomstrende stoffer sprer glede rundt deg. Designers Guild har de vakreste stoffene i alle regnbuens farger som gjør deg glad. Lek deg med farger, og ikke bare bruk de om sommeren, om vinteren når landskapet er fargeløst kan det gi deg den boosten du trenger for å ha en energisk dag.

Kos deg med blonster, la hjertet ditt åpne seg sammen med denne magiske ild energien, fordi dette er tiden for kjærlighet og glede. 

Tilbake til bloggen