Januar

Januar

Det er januar, og vi kommer sakte men sikkert tilbake til «normalen». Livet består av hverdager, så hvorfor ikke gjøre dem magiske?

For å skape magi må du rydde plass og tid. Vi kan ikke leve et magisk liv med stress og uro. Meditasjon er kanskje det første steget for å leve magisk, for det er en måte å roe ned nervesystemet ditt på slik at du kan være til stede og oppdage alle nyansene som livet bringer. Magien ligger i detaljene, ikke i de store linjene – de trenger du kun for å få overblikket.

Vareopptelling

Januar er tiden for vareopptelling, men har du noen gang tatt en vareopptelling av tiden din? Har du spurt deg selv hvordan du bruker tiden din? Av alle måtene du kan bruke din dyrebare tid og fokus på, er det ikke sikkert at du bruker den på den aller beste måten akkurat nå.

Den eneste måten jeg vet om for å finne en bedre måte å bruke den tiden du har til rådighet, er å sette seg ned for å reflektere. Det handler om å finne tid til å virkelig tenke over hvordan du bruker livet ditt, hvorfor du gjør som du gjør, og hva du ønsker å oppnå. Et godt levd liv kommer ikke av seg selv. Det krever dedikasjon og dyrking. Å reflektere og evaluere er essensielt.

Hvordan bruker du tiden din?

Lag deg et januarritual hvor du setter av 30 minutter hver søndag for å reflektere over uken som har gått. Finn en egen bok for dette, hvor du skriver ned: Hva har fungert og hva har ikke fungert.

Skriv ned hva som er viktig for uken som kommer. Ikke en lang to-do liste, men hva du vil dedikere deg til. Ønsker du en bedre kropp? Planlegg hvordan du skal trene den kommende uken, hvor mange ganger og med hvilke øvelser. Ønsker du bedre helse? Gjennomgå kostholdet ditt, hva du skal forplikte deg til å ikke spise i uken som kommer.

Trekk en god kopp te når du skal sette deg ned. Lukk øynene, trekk pusten dypt og kjenn at du er til stede i kroppen din.

En herlig te nå i januar er Masala Chai, en indisk krydret te. Om en måned eller to kommer den i nettbutikken vår, inspirert av Masala Chai-te som du finner på alle gatehjørner i India.

Jeg jobber intenst med våre teer, mikser og smaker sammen med min profesjonelle tesmaker. Hvis du vil prøve å blande din egen Masala Chai, kan du prøve denne oppskriften:

Masala Chai

  • 3 ts løs sort te per person
  • 3 cm kanelstang
  • 10 hele grønne kardemommefrø
  • 2 cm fersk ingefær eller 1 ts tørket
  • 5 nellikspiker

Hell vann i en kjele og ha i krydderne. Kok opp og la det småkoke i 10 minutter. Ta kjelen av platen. Tilsett te og la den trekke i 1-5 minutter (sjekk anvisningene på tepakken). Rør godt, sil av krydderne og server umiddelbart.

I India bruker de sukker og melk, men selv foretrekker jeg havremelk og honning. Varm gjerne havremelken før du heller den over teen.

Masala Chai vil bli en av våre Everyday Organic Teer fra Rituals of Tea. Det er en te jeg drikker hver dag, så den fortjener sin plass i Everyday Organic-serien vår.

Når du setter deg ned med tekoppen, gjør det som en meditasjon. Kjenn på lukten, hvordan føles den varme teen i kroppen din. La te-opplevelsen være som et ritual, en hellig handling.

Tilbake til bloggen